Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Οι γερανοί του Ιβύκου......

Και αίφνης οι απανταχού πρασινοφρουροί και τα ηλεκτρονικά τους παπαγαλάκια ανακάλυψαν οτι το κράτος είναι ένα απέραντο μπουρδέλο και η "σοσιαλιστική" διακυβέρνηση της χώρας  το ατρόμητο τμήμα ηθών που καλείται  να βάλει σε τάξη τις αργόμισθες εταίρες, να συνετίσει τις απείθαρχες ματρόνες ( κοινώς τσατσάδες) και να περιορίσει την ασυδοσία των προκλητικών νταβατζήδων. Αυτό βέβαια που δεν τολμούν οι πολιτικοί μας πασάδες και τα γελοία τους τσιμπουκογλάνια να ΄΄ανακαλύψουν΄΄ ακόμα, ίσως γιατί και η μνήμη τους κόντυνε σαν το ανάστημά τους, είναι το ποιός έφτιαξε το χαμαιτυπείο αυτό και το ποιός έμαθε στους Ελληνες πολίτες να περιδιαβαίνουν στα στενά της ωφελιμιστικής Τρούμπας - ενίοτε και στις αλτρουιστικές εξάρσεις της γηπεδικής Τούμπας-  αναζητώντας την εύκολη ηδονή και την ανώδυνη απόλαυση. Ποιός έμαθε δηλαδή σε αυτόν τον λαό να χλευάζει συστηματικά  το συνταγματικό δεόν, να αποστρέφεται εξακολουθητικά τις αρχές της ηθικής και να επιλέγει συνεχώς τον δρόμο της ήσσονος προσπάθειας προκειμένου να κερδίσει κοινωνική καταξίωση και οικονομική επιφάνεια.  Αλλά έτσι δεν γίνεται πάντοτε σε αυτή τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας; Οι βάρβαροι καταστροφείς πολιτογραφούνται  εν μια νυκτί ρωμαίοι τιμητές και οι διακορευτές της όποιας δημιουργικότητας και του όποιου ταλέντου διέθετε αυτός ο δύσμοιρος λαός ανακηρρύσονται παραχρήμα- απο χρηματισμένα κέντρα πληροφόρησης-  σε διαπρύσιους κήρυκες της "τάξης και ηθικής". Σε μια χώρα άλλωστε που τρέφεται ακόμα απο το ένδοξο νέκταρ του 21 και τα ηρωικά κατορθώματα  του Κολοκοτρώνη δεν εκπλήσσει κανέναν το οτι  κατήντησε σήμερα ένα γραφικό και κλοτσοσκούφικο Κολοκοτρονίτσι!!!
Το ζήτημα των ευθυνών είναι πρωταρχικής σημασίας για την έξοδο απο την κρίση. Ειναι υποκριτικό και συνάμα γελοίο το να ακούς συνεχώς ,απο την πολιτική σου ηγεσία και απο μια μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης ,οτι πρέπει επιτέλους κάποιοι να πληρώσουν για την σημερινή μας κατάσταση- αναφερόμενοι, και σωστά, στην αργόμισθη δημοσιουπαλληλία, στους παχυλά αμειβόμενους κρατικούς λειτουργούς των πανεπιστημίων,  νοσοκομείων,  ΔΕΚΟ και λοιπών ευαγών ιδρυμάτων καθώς και στο εργολαβικο-επιχειρηματικό κατεστημένο- και κανείς, μα κανείς όμως, να μην αρθρώνει παρόμοια αξίωση για τον ίδιο τον πολιτικό κόσμο που κυοφόρησε αυτές τις τερατογενέσεις και επέτρεψε το παρασιτικό μεγάλωμά τους- πέραν φυσικά της κενής περιεχομένου δυσαρέσκειας που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις και στις διάφορες έρευνες της κοινής γνώμης.. Με άλλα λόγια είναι σχιζοφρενικό να βλέπεις σήμερα την "σοσιαλιστική" κυβέρνηση αυτής της χώρας να κραδαίνει την ρομφέα του Μνημονίου και να απειλεί με κυριολεκτική σάρωση μια ολοκληρη αντίληψη και στάση ζωής ενός μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας - λανθασμενη, παρασιτική,ανορθολογική, πείτε την όπως θέλετε-  όταν αυτή η ίδια συμμετείχε τα μάλα στην οικοδόμηση και στην ανακύκλωση αυτού του παρασιτικού πολιτειακού εξαμβλώματος και το χειρότερο όταν αυτή η ίδια αντλούσε τόσα χρόνια τωρα την συνταγματική της νομιμοποίηση απο τις ψήφους της κραιπαλικής αυτής αργομισθίας . Οπερ μεθερμηνευόμενον μην περιμένεις απο έναν βλάκα με περικεφαλαία να εξελιχθεί αίφνης σε ικανό και ευφυή στρατιώτη. Ακόμα και αν οι περιστάσεις το επιτάσσουν. Ακόμα και αν στην θέση του στρατηγού εκστρατείας βρίσκεται ένας Ναπολέων- που εκ των πραγμάτων δεν βρίσκεται στην δική μας περίπτωση!!!!!
Είτε το θέλουν ορισμένοι λοιπόν είτε όχι , η κυβέρνηση αυτή δεν έχει την παραμικρή νομιμοποίηση για να οδηγήσει την χώρα μας στην πολυπόθητη κάθαρση. Kαι δεν την έχει διότι κάθαρση εξορισμού σημαίνει απαλλαγή απο κάτι βλαβερό και νοσηρο. Και οι ίδιοι εξ απαλών ονύχων είναι και βλαβεροί αλλα  και νοσηροί. Ο μόνος τρόπος για να συνεισφέρουν  στην απαραίτητη κάθαρση της πολιτείας μας είναι να ακολουθήσουν τα αρχαιοελληνικά ειωθότα και να θυσιαστούν οι ίδιοι, ως καθάρματα πλέον, στον βωμό του Μνημονίου για να μπορέσει η χώρα μας να αποκαθαρεί απο τα μιάσματά της. Κοινώς να παραιτηθούν και να δηλώσουν πολιτική και ιδεολογική πτώχευση. Αυτοί και οι όμοιοι τους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πτώχευση μιας ολόκληρης εποχής γεμάτης κατα συρροήν ψεύδη, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, ασύδοτο καταναλωτισμό, ηθική εξαχρείωση και παρανομο πλουτισμό.Και κυρίως πτώχευση μιας ιδιάζουσας κρατικίστικης ιδεολογίας η οποία όλα αυτά τα χρόνια αποτελούσε τον ιδεολογικό μανδύα όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων και εγκλώβιζε τους έλληνες πολίτες σε μια παρασιτική νοοτροπία, αφυδατώνοντας την δημιουργικότητα και την εφευρετικότητά τους. Διότι όταν διορίζεις χιλιάδες πολίτες στο Δημόσιο αυτό που πετυχαίνεις κυρίως δεν είναι τόσο τo να επιβαρύνεις  τον κρατικό προυπολογισμό, λόγω μισθών και συντάξεων όσο το να αφαιρείς  απο την ιδιωτική οικονομία εν δυνάμει επιχειρηματίες και ικανούς homo economicus.
Γιατί σε τελική ανάλυση δεν γίνεται οι εμπνευστές των αγροτικών επιδοτήσεων, των καταχρεωμένων αγροτικών συνεταιρισμών, των ΄΄πεφωτισμένων'' φωτοβολταικών αγροτών και  της διαχρονικής εγκατάλειψης του αγροτικού κόσμου να μιλάνε σήμερα για αειφόρο ανάπτυξη και εναλλακτικές καλλιέργειες.
Δεν γίνεται οι εκμαυλιστές της δημόσιας ζωής που χρόνια τώρα συντηρούσαν εκλογικές πελατείες και κομματικούς στρατούς να εμφανίζουν σήμερα εαυτούς ως τους ανυποχώρητους Κέρβερους των πυλών του Δημοσίου.
Δεν γίνεται οι ανίκανοι που επετρεψαν όλα αυτά τα χρόνια την καταλήστευση των δημόσιων ταμείων, τις υπερκοστολογήσεις των δημοσίων έργων, τον χορό εκατομμυρίων γύρω απο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την βίαιη αναδιανομή πλούτου μέσω του χρηματιστηρίου, την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων με τα ομόλογα και την εκτράχυνση της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής δαπάνης να μιλάνε σήμερα για δημοσιονομικό εξορθολογισμό.
Δεν γίνεται οι μεσίτες του Δημοσίου που εξαγόραζαν όλα αυτά τα χρόνια ψήφους και χειροκροτήματα, παραχωρώντας θέσεις προκλητικής αργομισθίας στους ψηφοφόρους τους να απαιτούν σημερα άμεση συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και δραστική μείωση των μισθών και συντάξεων  . Γιατί πολύ απλά ο πουλημένος και αργυρώνητος αυτός δημόσιος υπάλληλος  είναι πάνω και πέρα απο όλα άνθρωπος. Με οικογένεια, με παιδιά, με δάνεια, με οικονομικά ανοίγματα, με ελπίδες, με όνειρα. τα οποία βάσισε στον μισθό που του εξασφάλισαν τα κομματικά τρωκτικά και στο ΄΄ελληνικό όνειρο΄΄ της αλλαγής, του εκσυγχρονισμού και της ήπιας προσαρμογής. Αν λοιπόν τωρα οι άρχοντές του απαιτούν την επιστροφή όλων αυτών ας τολμήσουν πρώτα μια γενναία σεισάχθεια με haircut ( ελληνιστί κούρεμα) των τραπεζικών τους δανείων και ας ανακοινώσουν στον λαό το νέο τους "greek dream" δίνοντας την όποια προοπτική στην ζωή του και μετά ας ζητήσουν το οτιδήποτε απο τους έλληνες πολίτες.
Το είπε πολύ ευστοχα εξάλλου ο Οσκαρ Ουάιλντ: "Αν θες να πεις στους ανθρώπους την αλήθεια, κάν’ τους να γελάσουν, αλλιώς θα σε σκοτώσουν". Και επειδή αυτοί οι γελοίοι ερασιτέχνες της πολιτικής επέλεξαν να μας πούν την αλήθεια κάνοντάς μας να πονέσουμε και να κλάψουμε αναμένουμε εναγωνίως την πολιτική τους "δολοφονία". Οχι φυσικά απο εξίσου γελοίους επαγγελματίες της τυφλής βίας αλλά απο ένα σοβαρό και συνειδητοποιημένο κίνημα πολιτών. Το οποίο  θα απαιτήσει όλες αυτές τις αλλαγές να τις πραγματοποιήσει μια νέα πολιτική ηγεσία, με ισχυρή νομική και ηθική νομιμοποίηση και το οποίο δεν θα αναμένει κάθε τόσο τους γερανούς του Ιβύκου προκειμένου να του αποκαλύψουν τους εκάστοτε εγκληματίες της δημόσιας ζωής.... Τώρα τους ξέρουμε. Και είναι ευκαιρία μοναδική να απαλλαγούμε οριστικά απο την μιζέρια της παρουσίας τους.........

1 σχόλιο:

Zoi είπε...

Μακάρι κάποιοι άλλοι κυβερνώντες να τα καταφέρουν καλύτερα, αλλά θεωρώ ότι είμαστε έρμαια της Ευρώπης και των μεγαλυτέρων δυνάμεων, γενικότερα. Αυτοί αποφασίζουν για μας, εμείς τους αφήσαμε, βέβαια.
Θέλω να ελπίζω μόνο ότι αυτή η κατάντια θα βγει σε καλό μακροπρόθεσμα. Γιατί πόσο πιο κάτω από τον πάτο έχει τελικά..;

Δημοσίευση σχολίου