Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Φέρτε πίσω την πολιτική........

Βγήκε κυβερνητικός βουλευτής χθές σε τηλεοπτική εκπομπή και ζήτησε απο τους πολίτες να συγκροτήσουν ένα μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης απέναντι στο κίνημα των "τζαμπατζήδων" του δεν πληρώνω-δεν πληρώνω. Μόνο που για να απαιτείς, κύριε βουλευτά, την συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου πολιτών πρέπει πρώτον να έχεις εσύ-  ως πολιτικό σύστημα εννοώ-  καθαρό το μέτωπο σου και δεύτερον να έχεις πολίτες πρόθυμους να σε ακολουθήσουν. Δυστυχώς για σένα το μέτωπο σου  είναι κηλιδωμένο απο καιρό ενώ και οι πολίτες,  σου τελείωσαν, παραχωρώντας τη θέση τους στους "απράγμονες" ιδιώτες. Δεν ξέρω αν ο Περικλής που κάποτε χαρακτήριζε τους τελευταίους ως άχρηστους είχε τελικά δίκιο ή όχι. Αυτό που ξέρω όμως είναι οτι όταν έλεγε οτι οι Αθηναίοι εκείνης της εποχής "δεν θεωρούσαν τα λόγια βλάβη για τα έργα, αλλά πιό πολύ θεωρούσαν βλάβη να μην διαφωτιστούν με τον λόγο απο πρίν, προτού επιχειρήσουν αυτά που πρέπει" αναφερόταν δίχως αμφιβολία σε σένα και στο σύστημα που εσύ σήμερα υπηρετείς. Ένα σύστημα  που έχει εξοστρακίσει τον λόγο και το επιχείρημα απο την δημόσια αντιπαράθεση  και δουλικά υπηρετεί τα τελευταία χρόνια την εξωτερική εμφάνιση, την συνθηματολογία, τα φοβικά διλήμματα και την λογική των έργων για τα έργα. 
Αφήστε λοιπόν τα μέτωπα κατα μέρος και ασχοληθείτε  με το πώς θα φτιάξετε επιτέλους πολίτες και κυρίως με το πώς θα προσελκύσετε τους ικανότερους απο αυτούς στο απαξιωμένο πολιτικό σας παίγνιο. Καλές οι εντυπωσιακές ξανθιές και μελαχρινές υπάρξεις , καλά τα προεκλογικά blogs και οι εκθέσεις ιδεών επιπέδου δημοτικού, καλά τα βαφτίσια, οι γάμοι και οι κάθε είδους χαρές, καλά τα μεγάλα σόγια και οι σφιχτές χειραψίες  αλλά πρέπει επιτέλους να επαναφέρουμε την πολιτική στο επίκεντρο της δημόσιας ζωής μας . Και πολιτική χωρίς λόγο, επιχείρημα, ιδέες και πάνω απο όλα λέξεις, εκφράσεις και νοήματα  δεν νοείται........

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ό Μίμης Ανδρουλάκης είχε το θάρρος να παραδεχτεί : «Η πολιτική είναι δαρβινικός χώρος. Η μάχη του σταυρού είναι σκληρή. Μπορεί να μην προϋποθέτει ικανότητες για να λύσεις τα προβλήματα τις χώρας, αλλά απαιτεί μια προσαρμοστικότητα τεράστια»… αρά κύριε Φούντογλου ας τους αναγνωρίσουμε αυτό το προσόν, που είναι άλλωστε και γενετικό γνώρισμα των ερπετών !

Δημοσίευση σχολίου