Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Ούτε έναν Διχασμό της προκοπής δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε.....



Γελάς. Δεν μπορείς να κάνεις και διαφορετικά. Γέμισε, βλέπεις, η ζωή μας κακέκτυπα Εθνικών Διχασμών, εδώ Πολυτεχνείων, τρισκατάρατων Πηλιογούσιδων και ρομαντικών Μπελογιανναίων που αν δεν γελάσεις θα αναγκαστείς να κλάψεις. Και δεν θες να κλάψεις επειδή ένα τσούρμο ηλιθίων περιδιαβαίνει στους δημόσιους χώρους μας με το φανάρι ενός ακόμα κυνικού Διογενή ψάχνοντας για ανθρώπους έτοιμους να θυσιαστούν και πρόθυμους να θυσιάσουν για τον κοινό σκοπό. Αυτόν της καλοπέρασής του τσούρμου. Έχεις τους δικούς σου νεκρούς να κλάψεις και τον δικό σου Γολγοθά να ανεβείς και δεν σκοπεύεις να χαραμίσεις την ευαισθησία των δακρυικών σου αδένων για κάνεναν πούστη εκεί όξω απ΄ την παράγκα.
Και όλα αυτά γιατί μια μόνιμη αγωνία κατατρύχει αυτήν την χώρα και τις γενιές που λαθροβιούνε εντός της. Να γεννήσουμε και εμείς τα δικά μας σύμβολα ηρωικής αντίστασης, να διακηρύξουμε τις δικές μας μικρές και μεγάλες ιδέες που άλλοτε μεγαλοπιάνονται σε μια Σεβρ και άλλοτε σπάνε τα μούτρα τους σε μια Λωζάνη, να αποκτήσουμε και εμείς τις δικές μας εθνικές καταστροφές. Και όλα αυτά για έναν φόβο. Μην μας κακοχαρακτηρίσουν οι επόμενοι ως μαλθακούς και υποταγμένους. Ως  αποστάτες από το διαρκές μπάχαλο που ακολουθεί εξ απαλών αυτήν την χώρα. Γιατί χώρα δεν καταφέραμε να φτιάξουμε ποτέ μας. Το μπάχαλο όμως το αποθεώνουμε με κάθε ευκαιρία.
Ψάχνουμε απελπισμένα το δικό μας Πολυτέχνειο και τις νέες ηρωικές μορφές του.  Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο σας ομιλεί μια ακόμα ελπιδοφόρα γενιά που ψάχνει την θέση της στο μελλοντικό γκουβέρνο. Εδώ Πολυτεχνείο, εκεί Πολυτεχνείο που είναι επιτελούς αυτό το Πολυτεχνείο; αναφωνούν οι παπατζήδες  ψάχνοντας απεγνωσμένα το νέο σύμβολο που θα θεμελιώσει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα πάνω σε μια επαναστατική καριέρα. Κι επειδή στην αναβροχιά Πολυτεχνείων  καλό είναι και το χαλάζι επιλέξανε την ΕΡΤ και την ΠΟΣΠΕΡΤ. Δεν βαριέσαι. Αυτήν έχουνε αυτήν θα βάλουνε να αποθεώσει ο λαουτζίκος. Ποια; Την ΕΡΤ. Το άντρο διαπλοκής, ρουσφετιού, κυβερνητικής προπαγάνδας και  τακτοποίησης των ημετέρων. Ναι. Στον Θεό που πιστεύεις. Κάναμε την ΕΡΤ το Πολυτεχνείο της γενιάς μας.
Θέλουμε και νεκρούς όμως , ψιθυρίζει κάποιος άλλος παπατζής στο παραδίπλα. Αυτοί είχανε, εμείς τι; Χωρίς νεκρούς που πάμε; Και εγένετο το ταφικό μνημείο των νεκρών της ΕΡΤ. Τότε που ο γερμανοτσολιάς Πρωθυπουργός έριχνε τις πύλες της δημόσιας, πλουραλιστικής, έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης της ΕΡΤ και οι αγωνιστές των καγκελιών γκρεμοτσακίζονταν από τα εκεί πάνω .Ωπωπωπωπωπωπωπω «Ζήτω οι νεκροί της ΕΡΤ» ωπωπωπωπωπωπω «και επ΄ ευκαιρία ας βγάλουμε και μια σέλφι». Τι; Σέλφι μπροστά σε νεκρούς;; Ναι. Στον Θεό που πιστεύεις.Αυτά τα σούργελα τα ψηφίζει κόσμος.
Θέλουμε και Διχασμό. Που πάμε δίχως Διχασμό; Ψιθυρίζει ένας νιοφερμένος στην παρέα που κάποτε ξερόγλειφε τα κόκκαλα των πρώην. Και εγένετο ο Διχασμός. Εσείς παπαγαλάκια κι εμείς οι καρακάξες. Εσείς θα ξεπουλάτε την περηφάνεια της χώρας μας και εμείς θα κρώζουμε πάνω από τα πνιγηρά κουφάρια της. Εσείς θα είστε οι κακοί, που κάποιοι ακόμα πιο κακοί θα σας μεταχειρίζονται ως άθυρμα, και εμείς θα παίζουμε τους καλούς και τους γενναίους. «Κοίτα μπαμπά. Ο μπουχέσας που κάποτε μεγάλωνες έγινε ένας σύγχρονος Κολοκοτρώνης. Φοράω την φουστανέλλα μου και αρχίζω το γιουρούσι». Στα κρατικά ταμεία πάντοτε. Και γεμίσαμε ήρωες και ηρωίδες. Κακέκτυπα και αυτά σαν όλα τα άλλα.
Θέλουμε και εχθρούς. Που πάμε δίχως εχθρούς; ψιθυρίζει ένας παλιός και μη εξαιρετέος . Μα φυσικά. Οι βάρβαροι. Πόσο βολικοί αυτοί οι βάρβαροι αλήθεια; Πόσοι εγχώριοι αμόρφωτοι, ημίβλακες και ημιμαθείς δεν ξαπόστασαν την γύμνια τους κάτω από την βολική σκιά τους; Καταστροφή βιώναμε και δώστου μπινελίκια στους βαρβάρους.Γιατί ως γνωστόν οι βάρβαροι άλλη δουλειά δεν έχουν. Κοιμούνται και ξυπνάνε με την έγνοια μας. Πώς να μας καταστρέψουν και πως να μας εξαφανίσουν από τον παγκόσμιο χάρτη. Λες και εμείς δεν τα κατάφερνουμε καλύτερα σε αυτό.
Λοιπόν, ψευτόμαγκες, παντελονάτοι, βαρβάτοι, χαζογκόμενοι μας κουράσατε με τις ηλίθιες εμμονές σας. Είμαστε και εμείς οι άλλοι που δεν πιστεύουμε πως αυτή η χώρα μπορεί να ξαναστηθεί με περισσότερο κρατισμό και την στοχοποίηση της αριστείας ως ρετσινιάς. Που επιλέγουμε συνειδητά ένα μεγάλο διεθνές Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο νησί του Ιπποκράτη από το να καθαρίζουμε κάθε καλοκαίρι τα ξερατά των Άγγλων. Που αντιλαμβανόμαστε πως ο υπερπληθωρισμός γιατρών αυτής της χώρας μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με το να καταστήσουμε την χώρα μας ιατρικό και ερευνητικό κέντρο των Βαλκανίων και όχι με το να χτίζουμε νοσοκομεία σε κάθε γειτονιά για να διορίζονται οι κανακάρηδες της ελληνίδας μάνας. Που βαρεθήκαμε να ακούμε το φαιδρό πως η ανάπτυξη συνίσταται στο να παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι εισοδήματα και να κινούν κατόπιν μια κρατοκοδίαιτη αγορά. Που ξέρουν πως σε όλα τα σοβαρά κράτη του πλανήτη η αγορά παράγει, καλύπτει εγχώριες ανάγκες και πουλάει στους ξένους τα αγαθά και τις υπηρεσίες της για να έρθει το κράτος μετά, και μέσω της φορολογίας του πραγματικού παραγόμενου πλούτου, να χρηματοδοτήσει τις κοινωνικές του υπηρεσίες προς τους πολίτες. Που θέλουμε απλά να ξαναφτιάξουμε αυτήν την χώρα. Να ανταμώσουμε, να συνεργαστούμε και να ξεκινήσουμε. Όσο για εσάς συνεχίστε το αστείο παιχνιδάκι της γενιάς μας. Μόνο που σε το λέω, γιατί αμα λάχει και εγώ μακεδόνας παντελονάτος είμαι. Μην περιμένεις  κανένα από τα δισέγγονα σου να γυρίσει κάποτε και να πει στον διπλανό του. "Ο παππούς μου ήτανε κάποτε πρωτοπαλίκαρο του Αλέξη". Στο υπογράφω μπουχέσα. Τέτοια τιμή ούτε ο δισέγγονος σου δεν πρόκειται να σου χαρίσει…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου