Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Εθνοσυνέλευση τώρα........


Η χώρα χρειάζεται άμεσα εκλογές για την ανάδειξη  νέας συντακτικής Εθνοσυνέλευσης. Εκλογές απο τις οποίες θα αποκλειστούν όλοι όσοι άσκησαν εξουσία απο την μεταπολίτευση του ΄ 74 και εντεύθεν και μέσα απο τις οποίες θα αναδειχτούν οι νέες πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Αυτές που θα ψηφίσουν το νέο Σύνταγμα, θα θέσουν τις νέες πολιτειακές βάσεις της χωρας και το κυριότερο θα καλέσουν τους πιστωτές του κράτους για μια έντιμη επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους.  Γιατί μόνο αυτές  μπορούν να πράξουν κάτι τέτοιο. Μόνο αυτές μπορούν να σταθούν απέναντι στην ασυδοσία και στην διαφθορά του μεταπολιτευτικού συστήματος εξουσίας , να αποστασιοποιηθούν απο τις επιλογές των προηγουμενων κυβερνήσεων και με ένα ισχυρό απόθεμα δημοκρατικής και ηθικής νομιμοποίησης να προχωρήσουν στις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές της ελληνικής πολιτείας . 
Η δημόσια διοίκηση έχει όντως πολλούς κοπρίτες. Αλλά τα μεταπολιτευτικά παχύδερμα δεν έχουν την παραμικρή νομιμοποίηση για να πούν το παραμικρό εναντίον τους , πόσο δε μάλλον για να αλλάξουν την λοιμώδη αυτή νοοτροπία τους.
Οι δημόσιες συγκοινωνίες της χώρας είναι όντως ελλειματικές και γεμάτες απο αργόμισθους συνδικαλιστές και υπαλλήλους. Αλλά τα μεταπολιτευτικά λαμόγια που δημιουργησαν τα ελλείμματα αυτά και έμαθαν τους υπαλλήλους να δουλεύουν κατ΄ αυτόν τον τρόπο δεν δικαιούνται να ψελλίζουν ούτε λέξη εκσυγχρονισμού.
Το σύστημα υγείας της χώρας είναι όντως γεμάτο απο διεφθαρμένους γιατρούς, ασύδοτους μεσάζοντες φαρμακευτικών εταιρειών και πληθώρα διοικητικών και λοιπών υπαλλήλων του απεχθέστερου ωχαδερφισμού . Αλλά οι μεταπολιτευτικοί παρακεντέδες  των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων δεν μπορούν να πείσουν ούτε τον τελευταίο αγροτικό γιατρό και τραυματιοφορέα  για το ειλικρινές των προθέσεων τους και για την ικανότητά τους να αλλάξουν επι τα βελτίω τα κακώς κείμενα του χώρου. 
Το πρόβλημα της χώρας σήμερα είναι πρωτίστως πρόβλημα νομιμοποίησης. Χωρίς αυτήν καμία εξουσία δεν μπορεί να μετατρέψει την ικανότητα επιβολής των αποφάσεων της στο εκλογικό σώμα σε δικαίωμα και καμία ουσιαστική αλλαγή δεν πρόκειται να συμβεί δίχως σοβαρές κοινωνικές συγκρούσεις. Και οσο η  ικανότητα αυτή θα στηρίζεται ολοένα και περισσότερο  στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους ( αστυνομία) τόσο το δικαίωμα της εξουσίας θα εξανεμίζεται και η έκρηξη της κοινωνικής οργής θα πλησιάζει. Όπως εκεί κάτω. Στην χώρα των αυταρχικών Φαραώ. Και σου λέει μετά οτι εμείς οι Ελληνες ειμαστε απόγονοι των δημοκρατικών εκείνων Αθηναίων. Τρομάρα μας.....

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και να λοιπόν που μετά από 75 χρόνια, γίνεται και πάλι επιτακτική ανάγκή για μια νέα Εθνοσυνέλευση! Και αυτό γιατί, όπως σοφά έχει ειπωθεί «όποιος λαός ξεχνάει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει»! Και εμείς οι Έλληνες ξεχάσαμε και βολευτήκαμε σε μια νιρβάνα υλισμού.
Γυρνώντας λοιπόν 115 χρόνια πίσω !!! Διαβάζουμε ένα άρθρο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη την πρωτοχρονιά του 1896 (τη χρονιά τέλεσης των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων) στην εφημερίδα Ακρόπολη.
«Ἠμύνθησαν περὶ πάτρης οἱ ἄστοργοι πολιτικοί, οἱ ἐκ περιτροπῆς μητρυιοὶ τοῦ ταλαιπώρου ὠρφανισμένου Γένους, τοῦ ῾στειρεύοντος πρίν, καὶ ἠτεκνωμένου δεινῶς σήμερον;᾿.
Ἄμυνα περὶ πάτρης δὲν εἶναι αἱ σπασμωδικαί, κακομελέτητοι καὶ κακοσύντακτοι ἐπιστρατεῖαι, οὐδὲ τὰ σκωριασμένης ἐπιδεικτικότητος θωρηκτά.
Ἄμυνα περὶ πάτρης θὰ ἦτο ἡ εὐσυνείδητος λειτουργία τῶν θεσμῶν, ἡ ἐθνικὴ ἀγωγή, ἡ χρηστὴ διοίκησις, ἡ καταπολέμησις τοῦ ξένου ὑλισμοῦ καὶ τοῦ πιθηκισμοῦ, τοῦ διαφθείραντος τὸ φρόνημα καὶ ἐκφυλίσαντος σήμερον τὸ ἔθνος, καὶ ἡ πρόληψις τῆς χρεωκοπίας.
Τὶς ἠμύνθη περὶ πάτρης;
Καὶ τί πταίει ἡ γλαῦξ, ἡ θρηνοῦσα ἐπὶ τῶν ἐρειπίων;
Πταίουν οἱ πλάσαντες τὰ ἐρείπια.
Καὶ τὰ ἐρείπια τὰ ἔπλασαν οἱ ἀνίκανοι κυβερνῆται τῆς Ἑλλάδος».
Ανατριχιαστική η κατά γράμμα επανάληψη της ιστορίας μας !
Κρυσταλλίδου Θεοπίστη

Ανώνυμος είπε...

ante kai argisame poli!!!!

Δημοσίευση σχολίου